subota, 18. studenoga 2017.

Veganski bolognese od crvene leće


Maja u suradnji s Priroda&DRUŠTVO

Kada isprobate ovaj bolognese, nećete moći vjerovati da se radi o jelu bez mesa. Izuzetno je ukusan i okusom poput "pravog". Leća odlično zamjenjuje meso, a umjesto nje možete ovo jelo pripremiti i sa suhim graškom. Koju god varijantu izabrali, ovakav bolognese možete upotrijebiti i za razna druga jela u kojima se inače upotrjebljava originalni mesni umak – za punjenje povrća, lazanje, musake i razne druge složence.

Pripremite:

3 glavice ljutike ili jednu glavicu crvenog luka
3 režnja češnjaka
3 srednje velike mrkve
1 konzervu sjeckane rajčice
250ml pirea od rajčice ili nekoliko svježih rajčica
svježe mljeveni šareni papar


Na maslinovu ulju prodinstajte sitno narezanu ljutiku i češnjak. Kad povenu, dodajte usitnjenu mrkvu i korijen celera (i narezanu stabljiku). Možete ih usitniti u sjeckalici.


Dinstajte pa kad vidite da je povrće omekšalo, dodajte sjeckanu rajčicu iz konzerve. Miješajte, dodajte pire od rajčice i malo vode pa ostavite na laganoj vatri. 
Umiješajte leću koju ste prethodno oprali i ocijedili, začinite po vlastitom ukusu. Kušajte, pa po potrebi dodajte prstohvat smeđeg ili kokosovog šećera. Ostavite da krčka 20ak minuta, dok se leća ne skuha. 


Poslužite s tjesteninom od kamuta ili nekom drugom tjesteninom po želji. Ovaj bolognese odličan je i s špagetima od tikvica.




Nema komentara :

Objavi komentar