nedjelja, 26. studenoga 2017.

Kukruzna zlevanka s tikvicama i preljevom od grčkog jogurta


Maja u suradnji s Fitness.com.hr

Ako volite zlevanke, sigurno će vam se svidjeti i ova kombinacija s tikvicama. Prednost ove smjese je što funkcionira i u obliku polpeta. Ako ne želite zlevanku, rukama ili žlicom grabite smjesu i pecite polpete na tavi. S obzirom da je ova zlevanka sama po sebi dosta neutralna, igrajte se začinima. Slobodno dodajte i druge, jače začine, poput garam masale. 


Pripremite:

300g naribanih tikvica
1 jaje
80ml jogurta ili kefira
pola žličice praška za pecivo
100g kukuruznog brašna
pola žličice kurkume
prstohvat soli
prstohvat svježe mljevenog papra
1 režanj češnjaka


Tikvice ogulite, naribajte i posolite. Ostavite da stoje 10ak minuta pa ocijedite. Dodajte 1 jaje i jogurt pa istucite vilicom. Umiješajte brašno, prašak za pecivo i začine.


Izlijte u nauljenu tepsiju ili tepsiju obloženu papirom za pečenje. Pecite 20ak minuta na 180C.

Poslužite uz umak od grčkog jogurta. Ja sam pomiješala 2dl grčkog jogurta s malo tekućeg jogurta, dodala sitno nasjeckan češnjak, malo suhe čili papričice i sol. Umjesto grčkog jogurta možete upotrijebiti i posni sir, samo ga malo razrijedite vodom ili jogurtom.






Nema komentara :

Objavi komentar