subota, 21. siječnja 2017.

Slana kukuruzna zljevanka sa sirom i vrhnjem



Znam, ova zljevanka na prvi pogled ne izgleda kao nešto što bi se trebalo nalaziti na Fitness.com.hr među receptima posvećenima fitness prehrani, no mi koji se zdravo hranimo i treniramo, ponekad jedemo i kalorične stvari. Osim toga, ova je zljevanka kukuruzna, bezglutenska i sa svježim sirom i vrhnjem, koji se lako zamijene posnim sirom i običnim ili grčkim jogurtom.

Pripremite:

3 jaja
500g svježeg sira
1 kiselo vrhnje (oko 2dl)
1 tekući jogurt
400ml mlijeka
80ml ulja ili otopljenog maslaca
300g kukuruznog brašna
1 prašak za pecivo
pola žličice soli
premaz od 1 kiselog vrhnja pomiješanog s malo slatkog vrhnja ili mlijeka
(ako želite slatku zljevanku, izbacite sol i dodajte 100g šećera)


Zagrijte pećnicu na 200C.

Pjenjačom istucite jaja, sir, vrhnje i jogurt. Ulijte mlijeko pa dodajte kukuruzno brašno, prašak za pecivo i sol. Dodajte otopljeni maslac ili ulje. Ujednačite. Izlijte u namašćenu tepsiju i pecite 30ak minuta.


Izvadite iz pećnice, premažite kiselim vrhnjem koje možete pomiješati s malo slatkog vrhnja ili mlijeka. Pecite još 15ak minuta. Ako volite da se korica zapeče, pred kraj upalite ventilator.



Nema komentara :

Objavi komentar