petak, 27. siječnja 2017.

Salata od kuhane junetine, jaja i mladog špinata


Maja  u suradnji s Fitness.com.hr

Kao inspiracija za ovo jelo poslužila mi je poznata dalmatinska mornarska salata, od kuhanog mesa, jaja i kapule. Ta varijanta također je ukusna, ali ponekad mi nedostaje i malo zelenila pa dodam neko povrće. Ovaj put je to bio mladi špinat, ali odlično se slaže i s rikolom, cikorijom, čak i s kuhanim povrćem poput brokule, što će sigurno razveseliti moju prijateljicu Zoranu. :D


Ovu salatu možete pripremiti i s pečenim mesom, ako vam ostane od dana prije. Neki umjesto jaja stavljaju krumpir, ali meni je draža i ukusnija varijanta s kuhanim jajima.

Pripremite, za 2 osobe:

300g kuhane junetine ili nekog drugog kuhanog (ili pečenog) mesa
3-4 tvrdo kuhana jajeta
1 srednje veliku glavicu ljubičastog luka ili ljutike
200g mladog špinata
maslinovo ulje
kvasinu ili ocat po želji
himalajsku sol
svježe mljeveni papar


Jaja skuhajte, ohladite i ogulite. Kuhano meso natrgajte ili narežite na trakice. Pomiješajte s jajima i tanko narezanim lukom, dodajte mladi špinat. Začinite po vlastitom ukusu.



Možete dodati fetu ili neki tvrdi sir, svježe ili sušene rajčice, masline..





Nema komentara :

Objavi komentar