četvrtak, 25. kolovoza 2016.

LCHF peciva od badema i sjemenki


Maja za Fitness.com.hr

Pripremite. za 5 peciva:

200g badema samljevenih u brašno
2 žlice mljevenog lana
2 žlice mljevenih sjemenki suncokreta
2 žlice psylliuma
2 žlice ulja ili masnoće po izboru
1 uvrh punu žličicu praška za pecivo
1 žlicu jabučnog octa
pola žličice himalajske soli
3 jaja + 1 za premazivanje
2-3 žlice vrele vode


Pomiješajte mljevene bademe, sjemenke i psyllium. Važno je da sve bude samljeveno poput brašna pa preporučam da upotrijebite mlinac za kavu ili jak multipraktik. Možete dodati i neke začine po želji - suhi češnjak, chilli papričice,... Dodajte prosijani prašak za pecivo, jabučni ocat i ulje. Posolite, dobro promiješajte. Ulijte vrelu vodu pa istučena jaja. Ujednačite smjesu.


(Ako želite da peciva budu rahlija, razdvojite jaja i bjelanjke istucite u snijeg pa ga na kraju lagano umiješajte u smjesu od badema.) 

Ostavite tijesto da stoji 10ak minuta. Trebalo bi biti ljepljivo, ali biste njime ipak trebali dobro baratati.
Žlicom grabite hrpice i oblikujte rukama pa slažite na tepsiju obloženu papirom za pečenje. Od ove količine dobite ćete 5-6 peciva. Peciva premažite jajetom pa posipajte sjemenkama. Pecite 25-30min u pećnici zagrijanoj na 200C.






Nema komentara :

Objavi komentar