četvrtak, 22. listopada 2015.

Pikantne bukovače u pivskom tijestu



Pivsko tijesto iznimno je popularno diljem svijeta. U Australiji, na Novom Zelandu, u Rusiji, Engleskoj, Njemačkoj - svuda možete pronaći ribu ili neko povrće u hrskavom, laganom zagrljaju pivskog tijesta.

 Pripremite:

500g bukovača
prstohvat himalajske soli
pola žličice kurkume
100g glatkog brašna (ili 50g glatkog brašna, 50g škrobnog brašna)
125ml piva
1 jaje


Istucite jaje i pivo, dodajte brašno, sol i kurkumu. (S obzirom da volim ljuto, dodala sam i malo Pelleove Pure evil smjese, od najljućih papričica.) Pjenjačom ujednačite smjesu i ostavite sa strane.


Bukovače očistite, odvojite pojedine komade i uvaljajte ih u brašno. Ugrijte ulje u posudi debljeg dna. Svaki list bukovače umačite u smjesu za pohanje pa stavljajte u vrelo ulje. Pečene gljive ocijedite na kuhinjskim ubrusima pa poslužite uz umak od grčkog jogurta. U umak možete dodati začine po želji, svježe ili suhe.


Umjesto bukovača, na ovaj način možete pohati kuhanu cvjetaču, kolute luka, ribu, meso...









Nema komentara :

Objavi komentar