srijeda, 2. rujna 2015.

Libanonske kofte od luka i korijandera



Pripremite:

800g ljubičastog luka
150g brašna od slanutka
pola žličice praška za pecivo
sol
1 žlicu bijele kvasine
1 žlicu sjemenki korijandera
1 žličicu kumina
pola šalice lišća korijandera
ljutu papričicu
papar
ulje za pečenje ako ga koristite


Narežite luk na režnjeve (polumjesece), što tanje možete. Stavite luk u zdjelu pa posolite (oko 1 i pol žličicu soli). Ostavite da pokriveno stoji barem sat vremena. U luk umiješajte istučen korijander i kumin pa dodajte brašno s praškom za pecivo. Promiješajte da dobijete homogenu smjesu. Dodajte narezano lišće korijandera, usitnjenu papričicu te kvasinu ako želite kiselkast okus.


Ako je smjesa prerijetka za formiranje hrpica, dodajte još brašna jer nije svaki luk jednako sočan.
Mokrim rukama formirajte hrpice i pecite na suhoj zagrijanoj tavi ili na gril posudi. Ove kofte možete peći i u dubokom ulje.
Poslužite s krastavcima u jogurtu ili u nekom ljutom umaku.






Nema komentara :

Objavi komentar