subota, 8. kolovoza 2015.

Coleslaw salata (light varijanta)


Maja za Fitness.com.hr

Ovakve salate najčešće se poslužuju uz pečenja i meso s roštilja. Možete je stavljati i u hamburgere, sendviče od pulled porka i drugog mesa. Ako volite majonezu, ovu salatu možete pripremati s umakom od majoneze ili pomiješajte majonezu i grčki jogurt.

Pripremite:

1 manju glavicu bijelog ili ljubičastog kupusa
2 srednje velike mrkve
1 manju glavicu luka
1 režanj češnjaka
1 kiselkastu jabuku
6 žlica grčkog jogurta
2 žlice maslinova ulja
prstohvat soli
svježe mljeveni papar


Kupus, mrkvu i jabuku narežite na trakice ili dio povrća naribajte. Dodajte sitnije narezan luk. Sa strane pomiješajte grčki jogurt i maslinovo ulje, nasjeckani češnjak, sol i papar. Poseban touch ovom salatnom preljevu možete dati dodavanjem 1 žlice tahinija, ako ga imate.


Preljev će se zgusnuti tijekom miješanja pa dodajte 2 žlice ledeno hladne vode. Prelijte po narezanom povrću i poslužite.






Nema komentara :

Objavi komentar