četvrtak, 12. rujna 2013.

Ciganska salata




Pripremite:

3kg mladog graha
2kg crvene paprike
2 kg rajčice
1 čaša od 2dl režnjeva češnjaka
1 čaša od 2 dl peršinovog lista
feferone po ukusu
4dl ulja za dinstanje
4 žlice šećera
6 žlica soli
5-6dl vinskog octa


Grah skuhajte, procijedite i stavite sa strane.



Paprike i rajčice narežite na tanke rezance. Možete ih narezati na trakice pomoću guljača za povrće. Dinstajte u velikoj posudi širokog dna na ulju minimalno 20 minuta (do 40ak).

Češnjak i peršin nasjeckajte na sitno i dodajte smjesi. (Ako volite ljuće, dodajte i nasjeckane feferone.)



Dodajte 4 žlice šećera, 6 žlica soli, 5-6dl vinskog octa  i na kraju kuhani grah i promiješajte.
Stavljajte vruće u sterilizirane, vrele teglice.











Nema komentara :

Objavi komentar