ponedjeljak, 30. srpnja 2012.

Hrskava gris savijača od buče i sira


Maja prema maminom receptu

Sigurno ste već probali gris štrudlu s voćem. Ovo je slana varijanta, od buče i sira. Upotrijebila sam svijetlo-zelenu buču koja se i inače upotrjebljava za bučnicu, ali ako nemate takvu, možete upotrijebiti i klasične tamno-zelene tikvice.

 Pripremite, za tri savijače:

9 kora za savijače
500g svježeg sira
500g naribane buče
1 kiselo vrhnje
2 jaja
pola žličice soli
prstohvat svježe mljevenog papra


za premaz:

250ml masnijeg tekućeg jogurta
2 jaja
100ml ulja
150g grisa
1 prašak za pecivo


Ogulite i narežite buču. Odstranite koštice pa je naribajte. Posolite s pola žličice soli i ostavite da stoji 15ak minuta. Zatim je dobro ocijedite, najbolje uz pomoće gaze. Pomiješajte naribanu buču s 2 jaja, svježim sirom i kiselim vrhnjem. Dodajte malo papra i još soli po ukusu.


U drugoj posudi istucite jaja, jogurt, ulje, gris i prašak za pecivo. Izvadite kore i jednu tanko premažite smjesom od grisa. Poklopite drugom korom i premažite i drugu koru. Stavite treću koru i nju premažite smjesom od buče i sira. Ne morate premazivati cijelu površinu te zadnje kore, već samo malo više od trećine. Zamotajte, stavite u tepsiju obloženu papirom za pečenje.

Ponovite s ostalim korama i smjesom, dok ne dobijete tri savijače, svaku od tri lista tijesta. Između njih ostavite malo razmaka jer će tijekom pečenja narasti.

Istucite 1 jaje i malo vrhnja, premažite savijače i pecite oko 60min na 170C. Narežite i ohladite.





Nema komentara :

Objavi komentar