nedjelja, 4. listopada 2009.

Kukuruzna zljevanka sa sirom i jogurtom


 
Pripremite:

250g kukuruznog brašna
2 jaja
10dkg šećera
1 dl čvrstog jogurta
šalica svježeg sira (ili 2 dcl kiselog vrhnja)
7 dl mlijeka
1 dl ulja
1 prašak za pecivo
prstohvat soli
2 dl slatkog vrhnja


Razmutite jaja, šećer, jogurt, sir (ili kiselo vrhnje), sol, ulje, prašak za pecivo i kukuruzno brašno. Postupno dodavajte mlijeko. Dobro izmiješajte, nalijte u lim namazan maslacem i brašnom.


U pećnici na 200 stupnjeva peći 30-45 minuta, ovisno o veličini pleha i jačini pećnice. Najbolja je tepsija nešto manja od one koja se dobije uz pećnicu. U njoj zljevanku pecite oko 30 minuta. Nakon toga ju prelijte s 2 dcl slatkog vrhnja i pecite još 10ak min.


Po želji posipajte šećerom i poslužite.




2 komentara :

  1. Ovo je pravi specijalitet.Prelepa fotkica,znaš vidi se da je preukusno!

    OdgovoriIzbriši
  2. Joj, ovo me vraća u djetinjstvo! A.

    OdgovoriIzbriši