nedjelja, 18. listopada 2009.

Kokošja juha s gris knedlama



Pripremite:

1/2 kokoši
3-4 mrkve
2 korijena peršina, peršinov list
komadić celera, list celera
sol
papar u zrnu


Polovicu mlade kokoši, najbolje one koja je trčala dvorištem, stavite u dvije litre hladne vode, dodajte nekoliko 3-4 mrkve, dva korijena peršina, jedan komadić celera, peršinova lista, malo lista od celera, žličicu soli, nekoliko zrna papra.
Možete pojačati povrtni dio, ali ne pretjerujte s mrkvom da juha ne bi bila slatkasta. Kuhajte oko sat vremena u običnom loncu ili 25 minuta u ekspres loncu. Procijedite, korijenasto povrće vratite u juhu i pustite da zakuha.

Ukuhajte gris okruglice.


za okruglice od krupice ili gris knedle:

1 manje jaje
malo soli
žlica ulja
griza toliko da se umute knedli

Mutite jaje, sol i ulje, dodavajte lagano griz da ne bude pregusto i da možete vaditi žličicom knedle. Po želji umutite svježe mljeveni papar.





Nema komentara :

Objavi komentar