četvrtak, 12. studenoga 2009.

Špageti bolonjez



Pripremite:

oko pola kg mljevenog mesa (junetina ili miješano)
1 glavicu luka
par režnjeva češnjaka
1 veću mrkvu  (možete dodati i manji korijen peršina ili komad celera)
200g pelata
oko 2 dl crnog vina
papar
sol
timijan
bosiljak



U tavi ili posudi debljeg dna na maslinovom ulju dinstajte luk i češnjak. Dodajte sitno narezanu mrkvu. Luk i mrkvu možete naribati ili usitniti u multipraktiku, ako želite ubrzati postupak. Povremeno promiješajte, dok povrće ne omekša.



Dodajte meso.  Dinstajte dok ne dobije lijepu smeđu boju, a zatim podlijte vinom. Ostavite da malo krčka i pustite da alkohol ispari. Posolite i popaprite, dodajte bosiljak, timijan ili druge začine po želji. Nasjeckajte pelate i stavite u umak (ili svježe, oguljene i nasjeckane rajčice).




Pirjajte na laganoj vatri i pazite da ne zagori. Pred kraj otklopite, da se umak zgusne jer ne smije biti prerijedak. Kušajte, ako je za vaš ukus prekiselo, dodajte žličicu šećera. Možete dodati i žlicu-dvije mlijeka, da umak bude malo kremastiji.

Skuhajte špagete i po želji posipajte parmezanom.







Nema komentara :

Objavi komentar